Šestak: BiH ima sjajne igrače u Bundesligi

Slovački napadač pred utakmicu

Šestak: BiH ima sjajne igrače u Bundesligi

E. Škorić

Večeras od 17 sati, u Bratislavi, snage će odmjeriti Slovačka i Bosna i Hercegovina. Premda se radi o prijateljskoj utakmici, i jedni i drugi najavljuju dobar rezultat.

Stanislav Šestak, 27-godišnji napadač Slovačke, ističe kako mu je drago što će izabranici Vladimira Weissa u posljednjoj utakmici ove godine odmjeriti snage sa Zmajeva, rekavši kako će samo kroz ovakve utamice reprezentacija napredovati.

"Drago mi je što igramo protiv jednog ovakvog protivnika, jer samo teške utakmice nam mogu pomoći da se poboljšamo", rekao je Šestak, potom rekavši kako je upoznat sa kvalitetama bh. reprezentacije:

"BiH je posebno opasna u napadu. U Bundesligi imaju nekoliko velikih igrača kao što su Salihović, Džeko ili Ibišević. Ne čeka nas bilo kakva utkamica. Naprotiv, bit će jako teško".

Šestak je trenutno član njemačkog Bochuma, ali ljetos je posuđen turskom Anakaragucuu. Ranije je igrao za Tatran Prešov, Slovan Bratislavu i Žilinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti