Šesti prvenstveni gol Lulića u porazu YB-a

Švicarska Superliga, 29. kolo

Šesti prvenstveni gol Lulića u porazu YB-a

Edmir Škorić

Prva dva susreta 29. kola švicarske Superlige odigrana su danas. Zurich je bio bolji od Young Boysa, za kojeg je jedini gol postigao naš reprezentativac Senad Lulić, dok su Bellinzona i Sion remizirali.

U Zurichu je, dakle, istoimeni domaćin bio bolji od Young Boysa. Bio je to ujedno i derbi kola, obzirom da je riječ o drugoplasiranom i trećeplasiranom sastavu na tabeli.

Domaći su poveli autogolom Nefa početkom drugog dijela, da bi u 53. minuti bh. reprezentativac Senad Lulić izjednačio na 1:1. Luliću je ovo bio šesti prvenstveni pogodak.

Gosti iz Berna nisu izdržali, pa su samo pet minuta kasnije primili gol za, ispostavilo se kasnije, konačnih 2:1. Pobjednički gol za Zurcih, koji se sada bodovno izjednačio s vodećim Baselom, postigao je Mehmedi.

Bellinzona i Sion odigrali su susret bez pobjednika, ali uz čak četiri gola, po dva na obje strane. Svi golovi postignuti su u prvih 45 minuta. Lustrinelli i Konan domaćinu su donijeli dvostruku prednost, da bi Zambrella i Sio pogađali za 2:2.

Švicarska Superliga, 29. kolo:

Bellinzona - Sion 2:2 (Lustrinelli 6, Konan 24/ Zambrella 26, Sio 35)
Zurich - Young Boys 2:1 (Nef 46 - autogol, Mehmedi 58/ Lulić 53)

Poredak: Basel 58, Zurich 58 (+1), Young Boys 48 (+1), Sion 43 (+1), Luzern 41, Thun 34, Bellinzona 28 (+1), Xamax 26, Grasshopper 25, St. Gallen 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.