Šesti uzastupni trijumf PSV-a, slavili i Den Haag i Heracles

Eredivisie Holandije

Šesti uzastupni trijumf PSV-a, slavili i Den Haag i Heracles

PSV Eindhoven trijumfivao je po šesti put za redom, ovog puta u derbiju kola nad Vitesseom rezultatom 2:1. 

Električari su poveli već nakon sedam minuta preko Locadie koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, dok je deset minuta kasnije izjednačio Labyad. Depay je u 28. minutu imao veliku priliku da iz jedanaesterca PSV dovede u vodstvo, ali mu to ipak nije pošlo za rukom.

Ipak u nastavku akcije isti igrač iskupio se i postavio konačnih 2:1 za PSV.

Identičnim rezultatom pobjede su ostvarili Den Haag i Heracles, istina na domaćem terenu. Alberg iz penala i Malone u finišu susreta bili su strijelci za Den Haag u trijumfu nad Groningenom.

Linssen je sa dva pogotka bio junak navijača Heraclesa postigavši oba pogotka u trijumfu nad Rodom. Jedini gol za goste postigao je Hupperts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti