Šestica Arsenala, četvrtica Chelseaja

Darijo Srna pogodio za pobjedu Šahtara

Šestica Arsenala, četvrtica Chelseaja

M. Maksimović

Najubjedljivije pobjede u utakmicama prvog kola koje su se igrale u srijedu, ostvarile su ekipe iz Londona, Arsenal i Chelsea u grupama F odnosno H. Chelsea je savladao Žilinu Admira Vladavića u gostima 1.4, dok je Arsenal deklasirao Bragu u Londonu 6:0.

Debitant u ovom društvu nije imao šanse bez obzira što je na svom terenu ugostio prvaka Engleska.Sve dileme oko pobjednika su riješene nakon samo pola sata igre s obzirom da je
Chelsea već u tom trenutku imao tri gola prednosti. Već u 13.minuti je stigao prvi gol gostiju, brzu akciju je završio Michael Essien na dodavanje Nicolasa Anelke. U 22.minuti Florent Malouda je pronašao Nicolasa Anelku koji iskosa preciznim udarcem pogađa za 0:2. Šest minuta kasnije nakon kornera John Terry šutira, a otpadak nakon prečke u gol šalje Anelka.

U nastavku utakmice smo vidjeli po još jedan gol. Ovaj put je Yossi Benayoun gurnuo odličnu loptu naprijed, a Daniel Sturridge se ubacio u pravom trenutku za 0:4. Čast Žiline u prvoj utakmici je spasio Tomas Oravec koji je u 54.minuti iskoristio poklon nakon što je lopta iznenadila Branislava Ivanovića. Naš internacionalac Admir Vladavić je odradio cijelu utakmicu.

U drugom susretu ove grupe dogodilo se iznenađenje. Lošu formu Marseillea iskoristio je Spartak iz Moskve. Moskovljani su do tri boda stigli otvarivši minimalnu pobjedu 0:1. Gol odluke je stigao u 81.minuti i navijači Marseilla će ga sasvim sigurno dugo prepričavati. Moskovljani su povukli kontru,lopta je došla do Dmitrija Kombarova koji šutira, César Azpilicueta blokira njegov šut, a lopta prolazi na kraju kroz noge golmana domaćih Stevea Mandandaea.

Potop Brage, Partizan nije izdržao

U grupi H sudeći po prvim utakmicama Arsenal je glavni kandidat za prvo mjesto. Topnici su u prvom susretu uništili Bragu čiji navijači neće po dobrom pamtiti prvu utakmicu u Ligi prvaka. Sve je krenuo od gola Cesca Fabregasa iz penala u 9.minuti, a Arshavim i Chamak postižu po gol u razmaku od svega četiri minute.

U drugom dijelu domaći i dalje ''trpaju''. Opet je sve krenulo od Fabregasa, a mladi Meksikanac Vela dodao je još dva komada u 69. i 84.minuti.

Partizan se u Donetsku odlučio za zatvoreniju varijantu i Shakhtar je imao problema. Do 72.minute Partizan držao nulu ponajviše zahvaljujući golmanu Stojkoviću koji je na kraju ispao krivac za jedini gol na utakmici. U 72.minuti se loše postavio na slobodan udarac domaćih, a majstor Dario Srna je to znao kazniti. Tek je u finišu Partizan krenuo nešto otvorenije. Prekasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.