Šestica PSV-a, četvrtica Ajaxa
Ola Toivonen

Raspoloženi strijelci u Holandiji

Šestica PSV-a, četvrtica Ajaxa

M. Maksimović

Strijelci su bili posebno raspoloženi u subotnjim utakmicama drugog kola ''Eredivise''. Najgore je prošla ekipa trenera Darie Kalezića, De Graafshapa koja je teško stradala u Eindhovenu.

Ola Toivonen je bio trostruki strijelac, dok su po jedan gol dodali Balázs Dzsudzsák, Nordin Amrabat i Ibrahim Afellay. Gosti su u probleme ušli već nakon pet minuta igre jer je crveni karton dobio Purrel Fränkel nakon svega četiri minute igre.

Ajax je bio manje ubjedljiv protiv Vitessea. Gosti su poveli golom Pröppera, nakon čega rezultat preokreću Jan Vertonghen i Gregory van der Wiel. Nakon gola van Ginkela, stižu golovi de Jonga i Anite za konačnih 4:2.

Dvije utakmice su završile bez pobjednika. To su dueli AZ Alkmaar - Groningen 1:1 i Twente - Heerenveen, dok je Venlo bio bolji od Heraclesa 1:0.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.