Ševčenko: Modrić je jedan od najboljih svih vremena

Pohvalio reprezentativca Hrvatske

Ševčenko: Modrić je jedan od najboljih svih vremena

Obzirom da se bliže posljednji mečevi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo sve je veća euforija u zemljama koje još uvijek imaju šansu da se naredne godine nađu u Rusiji. 

Jedna od takvih zemalja je Ukrajina. Ukrajinci će imati veoma težak, ali ne i nemoguć zadatak da se nađu čak i na prvom mjestu u grupi I na kraju kvalifikacija. Trenutno u toj grupi vodi Hrvatska sa 16 bodova, ali isto toliko ima i Island, dok su iza njih Turska i Ukrajina sa po dva boda manje. 

Ukrajina će u pretposljednjem kolu gostovati kod Kosova, a u posljednjem će igrati kući protiv Hrvatske i to bi trebala biti odlučujuća utakmica kada je u pitanju borba za prvo mjesto u grupi. Vjerovatno najbolji ukrajinski fudbaler svih vremena Andrij Ševčenko smatra da Hrvatska ima sjajnu ekipu, a posebno je pohvalio veznjaka Real Madrida Luku Modrića.

"Želim da sve prođe kako treba za nas. Hrvatska ima sjajan tim sa mnogo talentovanih igrača. Imaju jednog od najboljih veznjaka u historiji Luku Modrića. Naprijed imaju Mandžukića, Kalinića, Kovačića. To je veoma jak tim. Moramo se pripremiti veoma dobro. Mislim da imamo dobre šanse jer na domaćem terenu igramo veoma dobro", rekao je Ševčenko. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi