Ševčenko: Rezultat je jako dobar

Ukrajinci optimisti

Ševčenko: Rezultat je jako dobar

E. Škorić

Dinamo je u Kijevu remizirao sa holandskim Ajaxom (1:1), te zadržao šanse za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka.

"Bilo je važno da sačuvamu našu mrežu. No, nažalost, nismo to učinili. Ipak, oduševljen sam onim što smo pokazali i obzirom na situaciju u drugom poluvremenu, rezultat je jako dobar", kazao je iskusni napadač Andrij Ševčenko, koji je pohvalio 17-godišnjeg talentiranog golmana Maxyma Kovala.

"Izgledao je dosta zrelo. Spasio je naš tim u nekoliko navrata i poptuno zaslužuje pune komplimente."

Optimističan je pred uzvrat i hrvatski reprezentativac, te veznjak Kijevljana Ognjen Vukojević. "Sada ćemo pokušati pobijediti u Amsterdamu i proći u grupnu fazu. Moramo biti oprezni u veznom redu i više koristiti naše bočne pozicije. Naša glavna prijetnja je svakako protunapad."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.