Ševčenko završio reprezentativnu karijeru

Ševčenko se oprašta

Ševčenko završio reprezentativnu karijeru

Midhat Šljivak

Legenda ukrajinskog fudbala Andrij Ševčenko sinoć je protiv reprezentacije Engleske odigrao svoj posljednji meč za reprezentaciju Ukrajine.

Ševčenko je najavio da mu je susret sa Englezima posljednji zvanični susret, ali da će se zvanično od dresa Ukrajine oprostiti u nekom prijateljskom susretu.

"Ovo je kraj moje reprezentativne karijere. Odigraću još jednu oproštajnu utakmicu za reprezentaciju u nekom od prijateljskih susreta," rekao je Ševčenko.

Ševčenko je za reprezentaciju Ukrajine debitovao davne 1995. godine kao igrač kijevskog Dinama, a odigrao je ukupno 111 utakmica u nacionalnom dresu, te je postigao 48 golova.  Prvi gol je postigao protiv Turske 1996. godine, dok je posljednji upisao protiv Švedske na Euru, a to je bio ujedno i pobjednički gol za Ukrajinu u tom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.