Sevilla i Atletico s pola snage

Primera Division

Sevilla i Atletico s pola snage

Dva kola prije kraja sezone u Primeri još uvijek se ne zna ko će napustiti elitni razred. Pored borbe za prvaka velika borba se vodi za tri pozicije koje vode u Segundu, a pored Xereza naviše šansi da ispadne ima Valladolid.

Atletico Madrid je bez mnogo problema slavio pobjedu protiv Valladolida rezultatom 3:1. Gosti su odolijevali napadima Atletica do 43. minute kada je Juanito doveo domaći sastav u vodstvo. U nastavku se igra Valladolida, kod kojeg nije bilo Harisa Medunjanina, potpuno raspala i Jurado u 66. i Forlan u 73. minuti povisuju na 3:0.  Četiri minute kasnije Sesma je smanjio na 3:1.

Sevilla je u gostima kod Racinga upisala novu pobjedu rezultatom 5:1 i približila se plasmanu u Ligu prvaka. Alvaro Negredo i Frederic Kanoute su u prvom poluvremenu donijeli Sevilli prednost, a Jesus Navas i Diego Capel u tri prve minute drugog poluvremena postižu dva pogotka i riješavaju utakmicu. Tchite je u 60. minuti smanjio na 4:1. Konačnih 5:1 postavio je Negredo u 88. minuti.

Osasuna je pobjedom nad Deportivom (3:1) skoro sigurno osigurala opstanak u ligi. Camunas je u 11. minuti doveo Osasunu u vodstvo, a Riki je u 15. minuti poravnao. Pandiani u 24. minuti i Juanfran u 32. minuti postiu dva pogotka za pobjedu baskijskog sastava.

Zaragoza se dugo mučila protiv Espanyola, ali je Adrian Colunga u 79. minuti pronašao put do mreže Idrisa Kamenog i donio Zaragozi pobjedu kojom ostaje u borbi za opstanak. Na San Mamesu su Athletic Bilbao i Malaga odigrali neriješeno 1:1, a bodom ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi. Domaćin je poveo golom Toquera u 4. minuti, a poravnao je Duda u 19. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.