Sevilla i Valencia ostvarile velike pobjede

Kup Kralja

Sevilla i Valencia ostvarile velike pobjede

U večeras odigranim utakmicama Kupa Kralja veliku prednost pred revanš utakmice osigurali su samo Valencia i Sevilla koje su slavile ubjedljive pobjede u gostima kod Logronesa i Real Uniona.

Valencia se u prvom dijelu dosta mučila protiv Logronesa, ali kad je Aduriz u 50. minuti zabio pogodak sve je bilo lakše. Poslije je Aduriz dodao još jedan pogodak, a treći je dijelo kapitena Vicentea. Sevilla je također bila ubjedljiva. Alvaro Negredo dva puta, Alfaro i Carlos po jednom bili su strijelci u pobjedi Seville nad Real Unionom (4:0).

Espanyol je s dva gola Alvara slavio u gostima kod Valladolida sa 2:0, a istim rezultatom je domaću pobjedu slavila Cordoba protiv Racing Santandera. Jozy Altidore je donio minimalnu prednost Villarrealu u gostima kod Ejida, ali je drugoligaš uspio poravnati u sudijskom vremenu utakmice (1:1), dok su Hercules i Malaga odigrali jedinu utakmicu bez golova.

Mallorca je na svom terenu bila bolja od Sporting Gijona sa 3:1, a dva pogotka je postigao Fernando Cavenaghi. Getafe je u gostima kod Portugalete odigrao samo 1:1, a Levante je uspio u posljednjih devet minuta utakmice preokrenuti rezultat u svoju korist i slaviti protiv Xereza sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.