Sevilla lako do prve pobjede

Primera, 1. kolo

Sevilla lako do prve pobjede

Edmir Škorić

U prvom kolu španske Primere, Sevilla je došla do ubjedljive pobjede na gostovanju kod Levantea (1:4).

Iako je u utakmicu sa ulogom favorita ušao tim Seville, prvi su u vodstvo došli domaći fudbaleri. Suarez je nakon slobodnog udarca iz kosa s desne strane pogodio u ruku Cigarinija koji je stajao u živom zidu. Kako se Cigarini nalazio u šesnaestercu Seville, sudija je opravdano dosudio penal, a igraču pokazao javnu opomenu. Ruben Suarez je bio siguran realizator za vodstvo Levantea.

Radost domaćih trajala je dva minuta, a onda je Konko poravnao rezultat. Jedan igrač Seville je pogodio stativu, a Konko "odbijanac" poslao iza leđa Munue koji je već bio savladan. Domaći bek Cerra je srušio Perottija u svom šesnaestercu, pa je sada sviran penal za Andalužane. Negredo je pogodio za prvo vodstvo Seville.

Konko je svojim drugim kolom u 62. minutu riješio dileme oko pobjednika. Konko je primio loptu na rubu domaćeg šesnaeterca, napravio par koraka i sjajnim udarcem savladao Munuu. Konačnih 1:4 je u finišu utakmice postavio Brazilac Renato.

Sevilla u drugom kolu dočekuje Deportivo, a Levante će na noge Getafeu.

Primera, 1. kolo:
Levante - Sevilla 1:4 (Ruben Suarez 10 - pen./ Konko 12, 62,  Negredo 28 - penal, Renato 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.