Sevilla nemoćna u San Sebastianu

Sevilla sam kola bez pobjede

Sevilla nemoćna u San Sebastianu

Midhat Šljivak

U posljednjoj utakmici 23. kola španske Primere Real Sociedad je na svom Anoeta stadionu savladao Sevillu rezultatom 2:0.

Prvu priliku na utakmici su imali domaći fudbaleri nakon 13. minuta igre. Carlos Vela je uputio odličan šut iskosa sa desne strane, a lopta pogađa prečku gola Seville. Najopasnoji po gol Seville u prvom poluvremenu bio je Imanol Agirretxe. Propustio je fudbaler tima iz San Sebastiana  tri dobre prilike, dok je na drugoj strani Alvaro Negredo u 32. minuti kada sa šest metara loptu šalje glavom preko gola.

Ipak, najbolju priliku u prvom poluvremenu propušta Carlos Vela. Napadač domaćeg tima je nakon jednog oštrog ubacivanja sa desne strane sa samo jedan metar nije uspio savladati Andresa Palopa.

U nastavku utakmice ponovo bolja igra Sociedada. Do 64. minute bilo je nekoliko poluprilika za domaći tim, no bez izrazitih prilika. A onda za samo četiri minute dva gola u mreži Seville. Nakon centaršuta Prieta, Aranburu se izborio u skoku za loptu, a Carlos Vela snažnim udarcem matira Palopa za vodstvo Sociedada.

Četiri minute kasnije fenomenalan gol mladog Rubena Parda. Uzeo je loptu na 25 metara od gola Seville, te je fantastičnim udarcem savladao Palopa za 2:0. Priliku za povećanje vodstva propustio je Griezmann u 78. minuti kada u situaciji jedan na jedan sa Palopom ne pogađa mrežu gostiju iz Andaluzije.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa su fudbaleri Real Socciedada sasvim zasluženo došli do tri boda. 

Emir Spahić nije nastupio u ovoj utakmici zbog suspenzije zbog već poznatog incidenta sa saigračem na treningu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.