Sevilla opravdala ulogu favorita

Sevilla opravdala ulogu favorita

Posljednji susret današnjeg programa u okviru šesnaestine finala španskog Kupa kralja odigrale su ekipe San Roquea i Seville.

Španski trećeligaš, San Roque, dočekao je na svom Municipal Ciudad de Lepe stadionu, ekipu Seville. Gosti su bili uspješniji, slavivši sa minimalnih 0:1.

Strijelac jedinog gola bio je Frederic Kanoute u 10. minuti susreta, a rezultat se više nije mijenjao do kraja. 

Treba istaći da su gosti nastupili u kombinovanom sastavu, a od prvotimaca su nastupili Frederic Kanoute, Jesus Navas, Piotr Trochowski, Gary Medel i Martin Caceres. Marcelino je odmarao našeg kapitena, Emir Spahića, koji nije nastupio u ovom duelu.

Andalužani su ovom pobjedom došli na korak do plasmana u osminu finala španskog Kupa kralja. Revanš susret između ove dvije ekipe igrat će se za sedam dana.

Kup kralja, šesnaestina finala (prva utakmica):
San Roque - Sevilla 0:1 (Kanoute 10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.