Sevilla osvojila Kup kralja Španije

U finalu poražen Atletico

Sevilla osvojila Kup kralja Španije

Teme:

Ekipa Seville osvojila je fudbalski Kup Španije, nakon što je u finalnom susretu, rezultatom 2:0 bila bolja od madridskog Atletica.

Madridska ekipa ipak nije stigla do drugog trofeja ove sezone. Aktuelne osvajače Evropske lige porazila je ove sezone veoma dobra ekipa Sevillle, rezultatom 2:0, te tako došla do svog prvog i jedinog trofeja u ovoj sezoni.

Prvi gol postignut je već u prvoj minuti, a strijelac je bio povremeni reprezentativac Španije, lijevo krilo Seville Diego Capell. Atletico je potom preuzeo terensku inicijativu i stvorio nekoliko prilika pred golom Andalužana, ali lopta nije ušla u mrežu.

I onda, kako to obično bude, stigla je kazna za promašene prilike. Na samom kraju susreta, konačnih 2:0 postavio je još jedan reprezentativac Španije, ali sa suprotnog krila. Desni vezni Jesus Navas bio je strijelac.

Finalna utakmica se odigrala pred gotovo 90.000 navijača na stadionu Nou Camp u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.