Sevilla prekinula niz utakmica bez pobjede
Negredo donio Sevilli pobjedu golom iz penala

Andalužani savladali Zaragozu, Spahić igrao svih 90 minuta

Sevilla prekinula niz utakmica bez pobjede

Sevilla je prekinula niz od pet utakmica bez pobjede. Andalužani su večeras slavili nad Zaragozom golom iz penala Alvara Negreda. Ovo je tek prva pobjeda u gostima tima našeg Emira Spahića, ove sezone.

Andalužani su krenuli ofanzivnije na početku utakmice, ali pravih prilika nije bilo. Negredo se u 22. minuti izborio za penal. David Mateos je oborio španskog napadača i zaradio žuti karton. Negredo je izveo udarac sa bijele taške i pogodio.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja. Pokušavali su Leonardo Ponzio i Helder Postiga, ali njihovi udarci završili su van okvira gola. Zaragoza je dosta bolje otvorila drugi dio utakmice, ali nisu uspjeli postići gol.

Najveće uzbuđenje desilo se u finišu utakmice kada je Sevilla mogla riješiti pitanje pobjednika. Jesus Navas je ušao u šesnaesterac po desnoj strani i nesebično uposlio Emiliana Armenterosa, koji šutira ravno u golmana sa nekolika metra.

Zaragoza je u posljednjim trenucima utakmice ostala bez jednog igrača. Juan Carlos je udario u duelu Cokea i zaradio direktan crveni karton. Kapiten naše reprezentacije odigrao je cijeli susret. Bio je standardno dobar, a sam rezultat pokazuje kako je igrala odbrana gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.