Sevilla savladala Villarreal

Primera

Sevilla savladala Villarreal

Edmir Škorić

Sevilla je na Pizjuanu ugostila Villarreal te na kraju teže nego se to očekivalo došla do pobjede (3:2) i povratka na treću poziciju Primere.

Poveli su Andalužani već u 9. minuti kada je Luis Fabiano dobro uposlen od strane Sancheza pogodio sa nekih četiri metra gol Žute podmornice. Gosti dolaze do poravnanja u 29. minuti. Bruno je proigrao Roberta Piresa a bivši igrač Arsenala spektakularno pogodio za 1:1. Bio je to dupli pas Piresa i Brune, nakon što je akciju započeo Javi Venta na lijevoj strani.

Nakon sat vremena igre gosti su došli i do preokreta. Akcija je počela od golmana Diego Lopeza, na kraju Pires sa lijeve strane ubacio do Rossija, ovaj vratio u sredinu šesnaesterca gdje se najbolje snalazi Fuster i bez puno razmišljanja trese mrežu gostiju.

Odmah u narednom napadu Sevilla dolazi do izjednačenja a i ovaj put strijelac je bio brazilski napadač Luis Fabiano.Rezervista Adriano je poslao loptu u šesnaesterac gostiju gdje najviše skače Fabiano i glavom loptu šalje iznad Diego Lopeza u mrežu Žute podmornice.

Nekoliko minuta poslije Žuta podmornica je bila potopljena. Perroti je izveo korner samo do Adriana, ovaj ponovo dobro centrira, a sada je umjesto Fabiana na pravom mjestu bio Kanoute koji je samo tri minute ranije ušao u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.