Sevilla slavila na El Madrigalu
Sevilla bježi Valenciji

U sjeni '' El Clasica'' odigrane još dvije utakmice

Sevilla slavila na El Madrigalu

M. Maksimović

U sjeni '' El Clasica'' odigrane su još dvije utakmice 34. kola Primere. Sigurne pobjede su ostvarile ekipe Seville odnosno Numancije.Sevilla je El Madrigalu nadigrala Villarreal i sada ima četiri boda više od Valencije.

Pitanje pobjednika u ovom duelu je riješeno u drugom poluvremenu. Gosti su do vodstva od 1:0 stigli u 57. minuti. Kanouté je izborio jednu loptu na ivici 16- terca, proigrao je Luisa Fabiana koji kroz noge Diega Lópeza šalje loptu iza njegovih leđa. Kada su gosti ostali sa desetoricom u 72. minuti pojavila se nada kod navijača Villarreala da će možda '' žuta podmornica'' izvući bod, međutim u finišu je Sevilla potvrdila pobjedu. Pet minuta prije kraja Kanouté je povukao jednu loptu koju sa nekih 17-18 metara šalje dijagonalom pogađa gol domaćeg sastava za konačnih 0:2.

Numancija je u grčevitoj borbi za opstanak, barem za kratko uhvatila priključa za Sporting Gijónom odnosno Getafeom.Devetu ovosezonsku pobjedu Numancija je ostvarila protiv Malage 2:0. Domaći navijači se nisu niti pošteno smjestili na Los Pajaritos stadionu, kada Juan Carlos Moreno donosi prednost NUmancije. U 57. minuti je pocrvenio Gorija, ali to nije previše uzdrmalo domaći sastav koji je novi trijumf ovjerio golom Del Pino u 61. minuti.


Rezultati 34. kola:
Villarreal - Sevila 0:2
NUmancia - Malaga 2:0
Real - Barcelona 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.