Sevilla slavila na Mestalli, Spahiću 90 minuta

Primera, 25. kolo

Sevilla slavila na Mestalli, Spahiću 90 minuta

Edmir Škorić

Nogometaši Seville iznenadili su Valenciju na Mestalli. Andalužani su slavili s 2:1 protiv trećeplasirane momčadi Primere.

Valencia je preko Argentinca Alberta Coste povela u 25. minuti, a uzvratili su gosti pogotkom Garyja Medela u 36. minuti. Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1.

U nastavku su Andalužani uspjeli postići gol vrijedan tri boda. Jesus Navas je u 70. minuti matirao Guaitu. Za Sevillu je i ovaj put svih 90 minuta odigrao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, koji je ostao na 11 žutih kartona u ovoj sezoni.

Ovom je pobjedom Sevilla na tabeli "preskočila" Betis, Osasunu i Rayo Vallecano. Valencia je čvrsto na trećoj poziciji sa 40 bodova, 11 manje od Barce, pet više od Levantea.

Real Sociedad je pred svojim navijačima u derbiju donjeg dijela tabele s 1:0 savladao Mallorcu. Jedini gol postigao je Imanol Agirretxe u 79. minuti utakmice. Osasuna je uz igrača manje dobila Osasunu s 2:1.

Primera, 25. kolo:
Osasuna - Granada 2:1 (Nekounam 26, Lekić 29/ Rico 31)
Real Sociedad - Mallorca 1:0 (Agirretxe 79)
Valencia - Sevilla 1:2 (Costa 25/ Medel 36, Navas 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.