Sevilli andaluzijski derbi
Alvaro Negredo je ponovo bio igrač odluke

Primera Division

Sevilli andaluzijski derbi

Devetnaesto kolo Primere su otvorili andaluzijski rivali Sevilla i Almeria. Tešku, ali vrijednu pobjedu upisala je Sevilla rezultatom 1:0.

Sevilla je odlično otvorila utakmicu. Nakon nekoliko promašenih prilika, Alvaro Negredo je u 9. minuti digao Sanchez Pizjuan na noge. Nakon vodećeg pogotka domaći igrači su nastavili s napadima ka golu Dijega Alvesa, ali je brazilski golman uspio zaustaviti sve udarce.

Kako je vrijeme odmicalo Almeria se sve više oslobađala pritiska i iz kontra napada preko Crusata opasno prijetila. Ono što je Almeriji nedostajalo u ovoj utakmici, ali i u cijeloj sezoni je nedostatak pravog, klasičnog napadača koji bi šanse pretvorio u pogodak.

Sevilla je preko krila Jesusa Navasa i Dijega Perottija pokušavala razviti igru, ali je veliku poteškoću stvarao natopljeni teren. Pred kraj prvog dijela Sevilla je propustila dvije velike prilike, prvo Navas, a onda i Negredo. Na poluvrijeme se otišlo minimalnim vodstvom domaćina.

U nastavku utakmice, ponovo ista slika na terenu. Sevilla je imala više od igre, ali odbrana Almerije predvođena Chicom i Acasijeteom, te golmanom Alvesom bila je nesavladiva. Trener domaćih Jimenez je uveo u igru Dijega Capela, ali ni to nije pomoglo Sevilli da poveća prednost.

Sevilla je do kraja mirno privela utakmicu i upisala novu pobjedu, daleko težu od očekivane. Ipak, pobjedi se ne gleda u oči. Tri boda na putu ka Ligi prvaka uknjižena su uspješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti