Sevilli trijumf protiv Mallorce

Primera

Sevilli trijumf protiv Mallorce

Midhat Šljivak

Sevilla je u posljednjem susretu 31. kola Primere savladala na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu ekipu Mallorce rezultatom 3:1.

Prvu ozbiljniju priliku imali su fudbaleri Mallorce kada Gonzalo Castro šutira sa dvadesetak  metara, no bez problema po golmana domaćih Palopa. Potom je Sevilla preuzela terensku inicjativu, te su propustili nekoliko dobrih prilika. Navas je u 21. minuti šutirao preko gola Mallorce, da bi četiri minuta kasnije svoj udarac isporbao i Jose Antonio Reyes, ali njegov udarac je završio u rukama Aouatea.

Zatim je uslijedila prilika Trochkowskog koji je u 28. minuti šutirao pored gola, da bi u 40. minuti nakon dobrog prodora Manua, Negredo zakasnio na ubačaj, te je propala dobra prilika za Sevillu.

Prvo poluvrijeme prilikom su zatvorili gostujući fudbaleri kada je šut Victora odbranio Andres Palop.

Šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Sevilli da dođu do gola. Reyes je izveo korner, Negredo je sjajno skočio na prvoj stativi, te je pogodio mrežu "odlutalog" Aouatea za vodstvo Andalužana od 1:0.

Tomer Hemed je u 58. minuti propustio veliku priliku da savlada Palopa, kazna za propuštenu priliku stigla je četiri minute kasnije. Sjajnu akciju Seville prekrasnim golom krunisao je Manuel Del Moral za vodstvo  od 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 68. minuti utakmice. Reyes je na fantastičan način uposlio Navasa koji bez problema sa pet metara pogađa mrežu gostiju sa Mallorce za velikih 3:0.

Ipak, gosti sa Mallorce stižu do gola u 74. minuti. Caceres je odlično centrirao sa lijeve strane, a Hemed se iskupio za promašaj iz 58. minute, te je pogodio mrežu Palopa za smanjenje vodstva na 3:1.

Mogla je Mallorca minutu kasnije postići i drugi gol, no Alejandro Alfaro glavom promašuje dobru priliku. Do kraja susret bilo je još nekoliko prilika na obje strane, no promjene rezultata nije bilo, pa je Sevilla sasvim zasluženo došla do tri boda u ovom susretu.
szólj hozzá: Sevilla 1-0 Mallorca
szólj hozzá: Sevilla 2-0 Mallorca
szólj hozzá: Sevilla 3-1 Mallorca

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.