Ševko Okić: Borac je uvijek neugodan

Danas u Mostaru derbi sedmog kola Premijer lige BiH

Ševko Okić: Borac je uvijek neugodan

Po nesnosnoj mostarskoj vrućini Velež je ugostio Borac prije nešto više od četiri mjeseca u 26. kolu Premijer lige, ito nakon niza Banjalučana od trinaest utakmica bez poraza. 

Prijetili su Banjalučani koji su u tom momentu tražili Evropu, ali je do trijumfa ipak došao Velež. U trenutcima kada se utakmica lomila lopta je došla do Ševke Okića, Istranin je razmijenio dupli pas sa Pliskom, a potom filigranski precizno pogodio suprotni ugao gostujućeg gola za oduševljenje na stadionu. Rođeni su ostvarili jedan od ključnih trijumfa u borbi za opstanak.

"Bio je to jedan od mojih dražih pogodaka tokom dosadašnje karijere. Borac je uvijek neugodan, prije dvije godine smo remizirali, ali smo ih u dva posljednja navrata pobijedili," kaže Okić, koji se najboljem nada i na današnjoj utakmici:

"Danas smo kvalitetniji u odnosu na taj period od prije četiri, pet mjeseci, Ambicije su od starta jasne, želimo završiti u vrhu i zbog toga je cilj naravno danas trijumfovati i upisati nove bodove iako igramo protiv lidera i jedinog tima koji do sada nije poražen."

Dobra stvar za Velež je da će Rahimić danas na raspolaganju imati sve igrače s izuzetkom Dejana Raševića koji je povrijeđen. I tradicija je na strani Veleža, Borac nikada u Vrapčićima nije pobijedio.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.