Seydou Keita novi igrač Valencije

Seydou Keita novi igrač Valencije

Iskusni veznjak Seydou Keita nakon dvije godine vraća se u špansku Primeru. 34-godišnji reprezentativac Malija potpisao je ugovor do kraja sezone sa Valencijom.

"Keita je potpisao za Valensiju do 30. juna, uz mogućnost produženja ugvora na još godinu dana", saopšteno je na zvaničnom sajtu španskog kluba.

Keita na Mestallu stiže iz kineskog Daliana za koji je igrao zadnje dvije sezone, a prije Kine proveo je četiri sezone u dresu Barcelone s kojom je u te četiri sezone osvojio čak 14 trofeja. 

Valenciju su u ovom zimskom prelaznom roku napustila trojica igrača. Helder Postiga je otišao u Lazio, Anders Guardado u Bayer Leverkusen, a Dorlan Pabon u brazilski Sao Paulo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.