Seydoux: Gervinho želi igrati za Arsenal

Seydoux: Gervinho želi igrati za Arsenal

Edmir Škorić

Reprezentativac Obale Slonovače Gervinho sve je bliži Arsenalu. Kako sada stvari stoje, još uvijek Lilleov napadač potpisat će četverogodišnji ugovor sa  Topnicima.

Navodno bi Arsenal Lilleu za Gervinha isplatio 12 miliona eura odštete, a transfer bi u naredna dva dana trebao biti finaliziran. Da je na putu za London potvrdio je i predsjednik francuskog kluba Michel Seydoux.

"Razgovarao sam s Gervinhom i on želi igrati za Arsenal sljedeću sezonu", kazao je Seydoux za Daily Mirror.

Gervinho je, podsjetimo, s Lilleom osvojio duplu krunu u protekloj sezoni. Postigao je 15 golova i nije slučajnost što se nalazi na samom pragu engleskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.