Šezdeset stranih novinara pratit će 105. gradski derbi

Veliki interes stranih medija

Šezdeset stranih novinara pratit će 105. gradski derbi

Za nešto manje od četiri sata Sarajevo i Željezničar će po 105. put okrstiti koplja u gradskom derbiju. 

Aktuelni lider na tabeli BH Telecom Premijer lige na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" će ugostiti svog gradskog rivala, koji na tabeli za komšijama zaostaje samo jedan bod.

Odavno Sarajevo i Željezničar nisu igrali značajniju utakmicu, a ishod ove itekako bi mogao odlučiti ko će ponijeti titulu najbolje ekipe u našoj domovini za fudbalsku sezonu 2014/2015.

Koliko veliko interesovanje vlada za ovaj meč govori i činjenica da će sarajevski gradski derbi pratiti oko 185 predstavnika medija, od čega je skoro jedna trećina stranaca. 

Najviše stranih medija je iz Njemačke, ali u su i novinari iz Švicarske, Austrije, Poljske, Rumunije, Srbije i Hrvatske, saznajemo od Odjela za marketing i odnose s javnošću FK Sarajevo.

Iako je do utakmice ostalo manje od četiri sata iz pomenutog odjela su nam kazali kako se maksimalno trude izaći u susret svima onima koji su aplicirali za akreditaciju, pa tako ovo odjeljenje Bordo kluba još uvijek odobrava zahtjeve za gradski derbi. 

Inače najveći bh. stadion raspolaže s kapacitetom od oko 280 mjesta za predstavnike medija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.