Shakhtar ponovo slavio, Eduardo strijelac

Prvenstvo Ukrajine, 16. kolo

Shakhtar ponovo slavio, Eduardo strijelac

E. Škorić

Prve dvije utakmice današnjeg programa 16. kola ukrajinskog šampionata pripale su gostima.

U derbiju donjeg dijela tabele, Zorya je ostvarila minimalnu pobjedu na gostovanju kod Sevastopola. Gol odluke postigao je Ruslan Fomin, svega par minuta prije kraja utakmice.

Nešto lakšu pobjedu ostvario je vodeći Shakhatar kod Kryvbasa (0:2). Gosti iz Donetska poveli su u finišu prvog dijela nakon pogotka hrvatskog reprezentativca Eduarda Da Silve, a konačnih 0:2 postavio je Brazilac Jadson u 90. minuti.

Shakhtar sada ima 43 boda, čak osam više od drugoplasiranog kijevskog Dynama koji tek ima odigrati svoju utakmicu 16. kola.

Ukrajinska Premier liga, 16. kolo:
Sevastopol - Zorya 0:1 (Fomin 86)
Kryvbas - Shakhtar 0:2 (Eduardo 45, Jadson 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.