Shakhtar ruši sve redom

Jedanaest pobjeda u isto toliko susreta

Shakhtar ruši sve redom

Adnan Beganović

U prvom susretu 11. kola ukrajinske Premier lige Shakhtar je na domaćem terenu savladao Illichivets' sa 2:1, te je tako došao i do jedanaeste pobjede.

Favorizirani Shakhtar na svojoj Donbass Areni nije dobro otvorio susret. Gosti su na samom početku imali nešto više od igre, a u 37. minuti preko Fomina su došli do prednosti.

S njihovom minimalnom prednošću otišlo se na odmor, da bi u drugom dijelu Shakhtar uspio preokrenuti rezultat u svoju korist.

Prvo je IIsinho na asistenciju Srne poravnao na 1:1 u 48. minuti, da bi pet minuta kasnije Stepanenko zabio za, kasnije će se ispostaviti konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.