Shakhtar se privremeno iz Donjecka preselio u Lviv

Zbog problema u Ukrajini

Shakhtar se privremeno iz Donjecka preselio u Lviv

Zbog nemira koji već izvjesni period traju na istoku Ukrajine Shakhtar iz Donjecka će svoje domaće utakmice u predstojećoj sezoni igrati na u Lvivu.

"Živjeti ćemo i trenirati u Kijevu, a svoje domaće utakmice igrati na Areni Lviv", rekao je trener popularnog Rudara Mircea Lucescu.

Lviv je nešto više od 1000 kilometara udaljen od Donjecka, a na Areni na kojoj će Shakhtar igrati svoje domaće utakmice igrali su se mečevi Evropskog prvenstva 2012. godine. 

Ipak, Lucescu je naglasio da će se Shakhtar što prije moguće vratiti u Donjeck kako bi tamo nastavio igrati i trenirati, naravno čim se stanje u državi normalizuje. U utorak su fudbaleri rumunskog stručnjaka sa 2:0 savladali velikog rivala Dynamo Kijev sa 2:0 u okviru ukrajinskog Super Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.