Shakhtar ubjedljiv u Humskoj, poraz Arsenala
Shakhtar najbliži plasmanu u osminu finala

Liga prvaka, 5. kolo, grupa H

Shakhtar ubjedljiv u Humskoj, poraz Arsenala

Odignare su dvije utakmice najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, Lige prvaka u okviru grupe H u kojoj još nisu poznati putnici u osminu finala i Europsku ligu. Shakhtar je slavio pobjedu nad Partizanom, dok je Arsenal poražen od Brage.

Arsenal je poražen na Estádio AXA-u od Brage rezultatom 2:0, a Arsene Wenger je u ovoj utakmici izveo kombinovani sastav, čak pet prvotimaca je ostalo na klupi.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a u drugom dijelu francuski stručnjak je mijenao u vrhu napada, no to nije urodilo plodom.

U 83. minuti brazilski napadač Matheus Leite Nascimento postigao je gol za vodstvo Brage, a u finišu utakmice postigao je i svoj drugi gol, te tako donio tri boda svom timu u susretu protiv Topnika koji su uzdrmani subotnjim "gorkim" porazom od najljućih rivala, ekipe Tottenhama.





Shakhtar je u Humskoj savladao Partizan rezultatom 0:3, a u prvom poluvremenu se ništa nije značajnije dogodilo.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Shakhtar je došao u prednost, a strijelac gola je bio 21-godišnji veznjak Taras Stepanenko. Nedugo zatim na asistenciju Darija Srne Brazilac Jádson Rodrigues da Silva u 59. minuti udvostručava prednost za ukrajinsku ekipu.

U 62. minuti umjesto 20-godišnjeg Douglasa Coste de Souze u igru ulazi hrvatski reprezentativac Eduardo Alves da Silva, a bilo mu je potrebno da provede samo šest minuta na terenu i da postigne gol za 0:3 što se poslije ispostavilo kao konačan rezultat.





U posljednjem kolu Lige prvaka, Arsenal će na svom stadionu dočekati Partizan koji do sada nema nijednog osvojenog boda, a Shakhtar će ugostiti Bragu na svojoj Donbass Areni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.