Shakhtaru gradski derbi protiv Metalurga

Prvenstvo Ukrajine, 13. kolo

Shakhtaru gradski derbi protiv Metalurga

E. Škorić

Shakhtar je, kao gost, slavio u Donetsku protiv Metalurga (2:0), dok su u drugoj utakmici 13. kola ukrajinskog prvenstva bodove podijelili Tavriya i Iliychivets, odigravši 2:2.

U veoma neizvjesnom duelu Tavriye i Ilichivetsa nije bilo pobjednika, iako su gosti preko Putivtseva i Tishtenka imali prednost od dva gola nakon nepunih sat vremena igre. Ipak, Tavriya je do boda stigla zahvaljujući dvostrukom strijelcu Korobki (82. i 86.).

Ipak, ovaj duel bio je u sjeni gradskog okršaja u Donetsku, gdje je Shakhtar bio uspješniji od Metalurga. "Narandžasto-crni" su poveli u 9. minuti preko Chigrinskog, nekadašnjeg stopera Barcelone. Konačnih 0:2 postavio je Brazilac Alex Teixeira već u 18. minuti utakmice.

Shakhtar se sve više izmiče svom prvom pratiocu Dinamo Kijevu.

Ukrajinska Premier liga, 13. kolo:
Tavriya - Ilichivets 2:2 (Korobka 82, 86/ Putivtsev 28, Tishtenko 57)
Metalurg Donetsk - Shakhtar 0:2 (Chigrynskiy 9, Teixeira 19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.