Shakthar u velikom derbiju bolji od Dynama

Fudbalsko prvenstvo Ukrajine

Shakthar u velikom derbiju bolji od Dynama

Adnan Beganović

Kompletirano je 8. kolo ukrajinskog fudbalskog prvenstva, a u derbiju istog Shakhtar je na svom terenu sa 3:1 savladao kijevski Dynamo.

I nakon osam kola i velikog derbija ukrajinskog prvenstva Shakhtar ne zna za poraz. Večeras je pao i Dynamo. Dva gola postigao je Kucher, jednom se u listu strijelaca upisao Luiz Adriano, dok je Yarmolenko postigao počasni pogodak za Dynamo.

Kijevski Arsenal je sa 3:0 savladao Metalurg Zaporozje, Volyn je bio bolji od Metalista, dok su Vorskla i Dnipro podijelili bodove (2:2).

Nakon osam odigranih kola na vrhu tabele je Shakhtar sa 24 boda, Dnipro i Dynamo su na drugoj i trećeoj poziciji sa po 18 osvojenih bodova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.