Shaw je dobro, pri svijesti je, šeta i koristi telefon

Engleski reprezentativac imao nesreću

Shaw je dobro, pri svijesti je, šeta i koristi telefon

Edmir Škorić

Luke Shaw, bek engleske reprezentacije, doživio je nesreću u meču protiv Španije sinoć na Wembleyju u Londonu, ali srećom sada je u redu.

Shaw je ranije imao tešku povredu zbog koje je propustio dobar dio prošle sezone, ali na početku ove u dresu Manchester Uniteda briljira i izabran je za najboljeg igrača kluba u osmom mjesecu.

Početkom drugog dijela meča Engleska - Španija Shaw je udario u Danija Carvajala i izgubio je svijest. Stavljena mu je maska za kiseonik i nakon dugotrajnog tretmana na terenu, morao je u bolnicu.

"Shaw šeta, govori i svjestan je svega", poručio je portparol engleskog nogometnog saveza, rekavši da će ujutro (danas) biti poznat i redgenski snimci i znat će se ima li nekih dodatnih oštećenja.

"Hvala vam za vašu ljubav i podršku. Dobro sam i u najboljim rukama. Borac sam, vraćam se uskoro", objavio je i sam Shaw poruku na Twitteru sinoć.

"Bio je to gadan sudar i pad Shawa, ali on je bio u svlačionici, pričao je i izgledao dobro. Ne znam da li je, dok je ležao na travnjaku poslije pada, bio svjestan šta se desilo", rekao je selektor Engleske Gareth Southgate.

Za razliku od nekih ranijih Shawovih povreda, ova ne bi trebala biti toliko ozbiljna, ali svakako bi Jose Mourinho volio da ga ima na raspolaganju već u narednim premierligaškim mečevima, a i 18. septembra počinje Liga prvaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi