Shawcross produžio ugovor sa Stokeom

Ostaje još četiri godine

Shawcross produžio ugovor sa Stokeom

Defanzivni fudbaler Stoke Cityja Ryan Shawcross produžio je danas ugovor sa ovim klubom.

Radi se o kapitenu ekipe koji je u prošlosti bio veoma tražen od strane većih engleskih klubova, ali Stoke ga nikada nije želio pustiti. Obzirom da ima 29 godina i da je potpisao novi četverogodišnji ugovor sa klubom, jasno je da će karijeru i okončati na bet365 stadionu.

Inače, Shawcross je karijeru počeo u Manchester Unitedu, ali u prvom timu giganta sa Old Trafforda nikada nije dobio pravu priliku, pa je 2008. godine prešao u Stoke gdje je do danas standardan prvotimac. 

On je poznat i po tome što ga je na debiju za reprezentaciju Engleske obrukao Zlatan Ibrahimović. Shawcross je tokom 2012. godine dobio priliku da u prijateljskom susretu protiv Švedske pokaže šta zna, ali to je do dana današnjeg ostala i njegova jedina utakmica za reprezentaciju. On je kasnije i priznao da mu je Ibrahimović uništio reprezentativnu karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi