Shay Given danas potpisuje za City
Given nakon devet godina odlazi od "svraka"

Shay Given danas potpisuje za City

Edmir Škorić

Nakon dugih devet godina provedenih u Newcastleu, Shay Given bi od danas mogao preći u redove rivala Manchester Cityja. City je za ovog golmana morao izdvojiti 8,5 miliona eura.

Kako javlja britanski The Sun, Shay Given bi od danas mogao postati novi golman Manchester Cityja. Na adresu Newcastlea stigla je ponuda teška 8,5 miliona eura, koja je navodno prihvaćena.

32-godišnji čuvar mreže "crno-bijelih" i Republike Irske je već obavio medinciske preglede na Eastlandsu. Upravo ova dva kluba sinoć su se sastali na Eastlandsu, a Given nije bio ni na klupi, budući da je imao problema sa koljenom.

City je slavio rezultatom 2:1, a pobjednički gol za Manchester City postigao je Bellamy, igrač koji je ove zime potpisao za "nebesko-plave", iako je West Ham u nekoliko navrata odbijao ponude čelnika Manhcestera.

Joe Kinnear trener "svraka" priznaje kako je pokušavao nagovoriti Givena da ostane na St. Jamer Parku, no ovaj je ipak prihvatio ponudu Cityja.

Shay Given je u dresu Republike Irske od 1996. godine odigrao 96 utakmica, i dugi niz godina bio je ikona kluba sa St. James Parka. U Manchesteru će zarađivati 86,000 eura po sedmici.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.