Shearer na klupi “svraka”
Alan Shearer, novi trener Newcastlea

Promjena u Newcastleu

Shearer na klupi “svraka”

Nekadašnji kapiten engleske fudnalske reprezentacije Engleske i legendarni napadač Newcastle Uniteda, Alan Shearer (38), do kraja sezone sjediće na klupi popularnih “svraka”.

Shearer je za svoj klub odigrao 404 utakmice i postigao 206 golova, a dužnost će preuzeti od privremenog trenera Chrisa Hughtona.

Dosadašnji šef stručnog štaba Newcastlea Joe Kinnear u februaru je bio primoran da se povuče poslije operacije srca, a novi zadatak Shearera je da  pokušati osigurati opstanak Premier ligi.
”Imam veliku obavezu prema ekipi u kojoj sam stekao slavu i ime. Zadatak nije lagan, ali sam siguran da možemo ostati u eliti”, naglasio je Shearer.

Newcastle nakon 30 kola zauzima 18. mjesto na tabeli sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.