Shearer: U Engleskoj igra samo jedan vrhunski fudbaler

Svojom izjavom naljutio javnost na Otoku

Shearer: U Engleskoj igra samo jedan vrhunski fudbaler

Endin Čaušević

Legendarni engleski napadač Alan Shearer izjavio je da nije još uvijek zadovoljan kvalitetom fudbala u engleskom Premierhipu ove sezone.

Nekadašnji napadač Newcastlea posebno je komentarisao učinak ofanzivnih fudbalera u Premiershipu, te je izjavio da prema njegovom mišljenju u Engleskoj igra samo jedan igrač vrhunskih kvaliteta. Ova izjava naišla je na dosta osuda engleske javnosti, a mnogi su se usaglasili s legendarnim napadačem.

"Premiership ima samo jednog vrhunskog fudbalera. Za mene je to Sergio Aguero. Znam da se mnogi neće usaglasiti sa mnom, ali to je činjenica. Ima dosta sjajnih igrača u Engleskoj, ali svakom od njih fali nešto. Aguero je kompletan fudbaler i to pokazuje u svakoj utakmici", rekao je Shearer.

Ova izjava nekadašnjeg napadača najteže je pala navijačima Manchester Uniteda koji su žestoko kritikovali Shearera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi