Sheffield preokretom do četvrtfinala FA Kupa

FA Kup

Sheffield preokretom do četvrtfinala FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sheffield Uniteda plasirali su se u četvrtfinale FA Kupa nakon što su danas na svom terenu savladali Nottingham Forest s 3:1.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je nekoliko prilika na obje strane, ali je Nottingham na odmor otišao s minimalnim vodstvom 

Do vodstva je ovaj tim stigao u 28. minuti susreta. Za vodstvo gostiju od 1:0 pobrinuo se Jamie Paterson.

Iako je prilika bilo još, na odmor se otišlo vodstvom Foresta, ali su u nastavku domaći fudbaleri ipak uspjeli doći do poravnanja. Igrala se 67. minuta kada je Conor Coady pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oba tima su imala još nekoliko dobrih prilika, ali su mreže mirovale sve do 90. minute, kada domaći postižu još dva gola. Prvo je Porter s penala pogodio za vodstvo Sheffielda od 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio  ponovo Porter u trećoj minuti nadokande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.