Fantastični Ahmedhodžić zabio gol i upisao asistenciju u pobjedi Sheffielda protiv Sunderlanda

Domaći slavili sa 2:1

Fantastični Ahmedhodžić zabio gol i upisao asistenciju u pobjedi Sheffielda protiv Sunderlanda

Endin Čaušević

Fudbaleri Sheffield Uniteda večeras su na svom terenu pobijedili Sunderland sa 2:1 u meču četvrtog kola engleskog Championshipa.

Sheffield je pred svojim navijačima uspio da dođe do nova tri boda, a odličan meč odigrao je bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić koji je ovog ljeta stigao iz Malmoa.

Na startu meča Sunderland je bio nešto bolji i prijetio je preko Stewarta i Goocha, ali gola nije bilo.

Međutim, sve je palo u vodu u igri gostiju u 31. minuti utakmice kada je Daniel Neil dobio direktan crveni karton zbog žestokog prekršaja, a samo dvije minuta kasnije Sheffield je to iskoristio.

U 33. minuti meča u centru pažnje našao se Ahmedhodžić koji je nakon kornera Norwooda sjajno pogodio glavom za 1:0 i veliko slavlje na tribinama. Za bh. reprezentativca ovo je bio prvi gol u dresu novog kluba.

Oglasi

Do kraja prvog dijela domaći su imali još jekoliko solidnih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Međutim, na samom startu drugog dijela Sheffield je došao do drugog gola. Sjajni Ahmedhodžić je ovaj put bio asistent, a pogodak za 2:0 zabio je Max Lowe.

Sunderland je u 55. minuti uspio da se vrati u meč. Gooch je izašao sam ispred golmana domaćih i fantastično ga je lobovao s vrha kaznenog prostora za 2:1.

Do kraja meča gosti su pokušali da dođu do remija, ali je Sheffield diktirao tempo igre i uspio je da privede utakmicu kraju i na kraju slavi sa 2:1.

Ahmedhodžić je odigrao cijeli meč i pored gola i asistencije imao je još nekoliko odličnih poteza i prilika, te je pokazao da je Sheffield United napravio pun pogodak što ga je doveo iz Malmoa ovog ljeta.

Sheffield je trenutno četvrti sa sedam bodova iz četiri utakmice, dok je Sunderland na 11. mjestu sa dva boda manje.

Top Komentari

Bulle
Odlično odigrao. Bravo.
19 0
Eno30
Bravo Anele svaka čast
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi