Shefieldu 16 miliona eura od "čekićara"
Tevez ostavio "čekićare" u ligi

Pravda je dostižna

Shefieldu 16 miliona eura od "čekićara"

Adnan Beganović

Famozni slučaj "Shefield United" konačno je dobio svoj epilog. West Ham pristao je Shefieldu platiti odštetu od 16 miliona eura u sporu oko Carlosa Teveza.

 Naime, golovi Teveza u premierligaškoj sezoni 2006/2007. bili su presudni da "čekićari" ostanu u Premiershipu, a društvo najboljih napustio je Shefield.

Nakon toga se pokazalo da je transfer Teveza na Upton Park iz brazilskog Corinthiansa bio nelegalan i da argentinski napadač nije uopšte imao pravo nastupa za West Ham. Zbog toga su iz Shefielda odmah zatražili odštetu zbog štete nanesene ispadanjem iz Premiershipa.

Iako su prošle gotovo dvije godine, čelni ljudi Shefielda su napokon dobili i novac, a i ličnu satisfakciju jer se pokazalo da su njihove tvrdnje bile tačne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije