Shelvey se izvinio navijačima Redsa i Fergusonu

Tragičar susreta

Shelvey se izvinio navijačima Redsa i Fergusonu

A. Haznadarević

Tragičar jednog od najvećih okršaja Starog kontinenta u kojem je Liverpool poražen od Manchester Uniteda Jonjo Shelvey, uputio je izvinjenje svojim navijačima zbog isključenja, ali isto tako se izvinio i menadžeru Uniteda Alexu Fergusonu s kojim je imao jedan verbalni duel.

Naime, Shelvey je oštro sa dvije noge uklizao Evansu, da bi se nakon isključenja s menadžerom Uniteda Sir Alexom Fergusonom upustio u jednu žustru raspravu, zbog toga što je on od sudije zahtijevao da pokaže crveni karton ovom mladom igraču. 

"Izvinjavam se navijačima zbog isključenja, ali nema šanse da se povučem iz takvog duela u tako važnoj utakmici. Žao mi je. Također sam se izvinio i Sir Alexu, samo što tamo odakle ja dolazim ljudi ne cinkaju druge kako bi zaradili isključenje", napisao je mladi Shelvey na svom Twitter profilu.

S druge strane Unitedov menadžer je prokomentarisao:

"Mislim da Shelvey nije išao na loptu. Evans je išao na loptu i došao do nje, a momak je išao zaista opasno i mislim da sudija nije mogao donijeti drugačiju odluku. Shelvey me okrivio za svoje isključenje. Ali on je mlad i shvatit će svoju glupost. Jednom kada sve pogleda može se izviniti ako želi. Mislim da bi trebao jer je odgovoran za vlastita djela", zaključio je Ferguson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.