Sheva golom najavio povratak u Kijev

Ukrajina

Sheva golom najavio povratak u Kijev

E. Škorić

Pobjede u šestom kolu ukrajinskog šampionata ostvarili su glavni favoriti za naslov, Dynamo Kijev i Shakhtar. Gol za Dynamo postigao je povratnik Andriy Shevchenko u posljednjoj minuti utakmice.

Bolji povratak u Kijev Andriy Shevchenko nije mogao poželjeti. Naime, Dynamo je u okviru šestog kola savladao Metalurg iz Donetska rezultatom 3:1, a nekadašnji golgeter Milana postigao je treći pogodak svog tima u 90. minuti. Plavo-bijeli su vodili nakon 40 minuta igre golom Ninkovića, da bi Tanasa izjednačio. I prije nego li je završilo prvo poluvrijeme, Yarmolenko je pogodio za vodstvo Kijevljana, da bi Shevchenko sve to okrunisao pogodkom sa bijele tačke.

Identičnim rezultatom slavio je i Shakhtar, iako su gosti golom Lazarovića prvi došli u vodstvo. Lewandowski (29), Jadson (39) i Kravchenko (90) riješili su utakmicu u korist aktuelnog osvajača Kupa UEFA.

Prvenstvo Ukrajine, 6.kolo
Dynamo Kijev - Metalurg D. 3:1
Shakhtar - Zorja 3:1

Dynamo je vodeći sa 16 bodova, Shakhtar ima tri boda manje ali i jednu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.