Shevchenko vjeruje u pobjedu

Odlučujuća utakmica za Ukrajinu

Shevchenko vjeruje u pobjedu

Edmir Škorić

Ukrajinac Andriy Shevchenko govorio je o svom neuspjehu u Engleskoj za vrijeme nošenja Chelseaovog dresa, te o mogućnostima njegove reprezentacije u preostalim kvalifikacionim susretima.

Bivši evropski igrač godine koštao je londonske Plave 30,9 miliona eura, a svega devet golova postigao je u tri odigrane sezone na Stamford Bridgeu. No, 33-godišnji ukrajinski napadač Andriy Shevchenko tvrdi da je glavni razlog tome nesretna povreda.

"Ozljeda je bila glavni razlog zašto moja karijera u Engleskoj nije bila upsješna. Chelseaovi navijači nikada nisu vidjeli stvarno i pravog Shevchenka na terenu. Engleski klubski nogomet je fizički jači i dosta brži, dok je italijanski nogomet više tehnički potkovan. Vratio sam se u Kijev u učinit ću sve da ljudi vide kako još uvijek imam karijeru ispred sebe. Moram zaboraviti vrijeme kada sam bio u Chelseau, tačnije vrijeme koje nisam igrao."

"Moje je ime već u knjigama povijesti evropskog nogometa. Ja nemam više šta dokazivati. Ne vjerujem da je ono što se dogodilo u Chelseau uništilo moju karijeru. Igranje protiv starih kolega poput Terryja, Ashley Colea i ostalih je vrlo atraktivno", kazao je Sheva.

"Za sve utakmice Ukrajine ova sa Engleskom je odlučujuća. Još uvijek se borimo da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, ali zato moramo pobijediti Engleze. Znamo da neće biti lako, ali važno je pobijediti."

Sigurno da neće biti lako Ukrajincima, svjestan je itekako toga nekadašnji golgeter Milana (ne baš i Chelsea).

"Osobno, moja jedina ambicija je da pomognem Ukrajini da ode do Svjetskog prvenstva i pomoći ću svojom zemlji da to postigne. Igramo kod kuće i to nam je mala prednost, ali protiv momčadi poput Engleske to nije tako važno. Oni imaju kvalitet da pobijede bilo gdje. Engleska će biti usmjerena i odlučna u Ukrajini. Oni su se kvalificirali, ali ja znam da je Capello trener koji zahtijeva profesionalnost do posljednjeg trenutka."

Ukrajina je na trećem mjestu, te je u ravnopravnoj borbi sa Hrvatskom za baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.