Šibenik savladao Posušje sa 1:0

Prijateljska fudbalska utakmica

Šibenik savladao Posušje sa 1:0

Nogometaši Posušja poraženi su u prijateljskoj utakmicu u Šibeniku, od istoimenog hrvatskog prvoligaša sa 0:1. Gol odluke za domaći sastav bio je Joško Kovač u 57. minutu.

Šibenik je u prvom dijelu stvorio više prilika, ali su Alispahić, Zec i Gović bili neprecizini. S druge strane, imali su i gosti svoje šanse, a najbolju je propustio Ljubić kojem je golman Blažević odbranio udarac.
Pobjedonosni gol djelo je Kovača koji je u lijepom solo prodoru zaobišao nekoliko igrača Posušja i nije mu bilo teško da savlada Markotića.

Posušaci su do kraja susreta još jednom zaprijetili, ali je to bio lagan plijen za Mihaljevića, rezervnog čuvara mreže.

Šibenik - Posušje 1:0
1:0 Kovač (57.)

ŠIBENIK - Stadion na “Šubićevcu”. Gledalaca: 100.
ŠIBENIK: Blažević, Kwedi, Bonacin, Roglić, Zec, A. Bulat, Alispahić, Rodić, Gović, Celiščak, Labudović. Još su igrali: Mihaljević, Milanović, Karadža, Elez, Šubić, Vrljić, I. Bulat, Kovač, Spahija, Zoričić, Ademi. Trener: Ivica Kalinić.
POSUŠJE: Markotić, Prlić, Mičeta, Režić, Velić, Razdeušek, Daničić, Ljubić, Bevanda, Ivankvić, Pokrajčić. Još su igrali: Baćak, Bakula, Sakan, I. Galić, Jurić, Stipić, Čuić, Bago, B. Galić, Bubalo, Bandić. Trener: Goran Dukić.
Sudija: Branko Vrzić /Šibenik/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije