Siena deklasirala Genovu

U nevjerovatnom susretu

Siena deklasirala Genovu

Midhat Šljivak

Siena je u 34. kolu Serie A došla do tri boda na ostovanju kod Genove, a na Lugi Ferraris stadionu slavili su pobjedu rezultatom 4:1.

Povela je Siena nakon 17. minuta igre. Franco Brienza je sajno izveo slobodan udarac, te je savladao Freya za vodstvo gostiju iz Siene. Već u nardnom napadu novi gol u mreži Freya. Mattia Destro je lijepim golom udvostručio prednost gostiju na 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 37. minuti. Još jedan fantastičan gol postigao je Franco Brienza, te se sa ubjedljivih 3:0 otišlo na odmor.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je ponovo gostima. Za već pravu katastrofu Geonove pogodio je u 49. minuti Luigi Giorgi još jednim prekrasnim pogotkom.

Nakon gola usljiedio je prekid od 40 minuta koji sU uzrokovali domaći navijači. Ipak, pregovori Giuseppea Scullija sa vođama navijača Genove su urodili plodom, te je susret nastavljen.

U nastavku utakmice domaći igrači su došli do počasnog gola. U 79. minuti vlastitu mrežu je pogodio Cristiano Del Grosso za konačan rezultat utakmice od 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti