Čovjek koji je s Dinamom osvajao titule dao najbizarniji intervju

Postoji dobar razlog za to

Čovjek koji je s Dinamom osvajao titule dao najbizarniji intervju

E. Škorić

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Leonardo Sigali dao je jedan bizaran intervju, no iza svega postoji dobar razlog.

Ovaj iskusnio 34-godišnji Argentinac igrao je četiri sezone za Dinamo, te osvojio tri prvenstva Hrvatske, a sada jke član argentinskog Racinga.

Nakon prvenstvene pobjede nad Sarmientom od 4:1, Sigali je dao intervju, no zbunio je novinara, ali i sve one koji su imali priliku da gledaju intervju.

"Imali ste šansu u trenutku kada je vaša ekipa gubila", upitao je novinar Sigalija.

"Ne sjećam se", odgovorio je Sigali, a na pitanje koje su bile upute trenera Fernanda Gaga u momentima kada su gubili, odgovorio je: "Oprostite, stvarno se ne sjećam".

Sigali je na sva pitanja jednako odgovorarao, tvrdeći da se ničega ne sjeća. Prvobitno se smatralo da na taj način bojkotuje argentinske medije, no kasnije je postalo poznato da je postao zaštitno lice ALMA fondacije koja se brine o interesima ljudi oboljelih od Alzheimerove bolesti.

On je na ovaj način htio podići svijest o problemima s kojima se oboljele osobe susreću svakog dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije