Sigurdsson potpisao za Hoffenheim

Ibišević i Salihović dobili pojačanje

Sigurdsson potpisao za Hoffenheim

Edmir Škorić

Islandski reprezentativac Gylfi Sigurdsson pridružio se Hoffenheimu našeg Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića.

Sigurdsson (20) je sa Hoffenheimom potpisao ugovor do 30. jula 2014. godine, a stigao je iz engleskog drugoligaša Readinga.

Islanđanin je prošle sezone postigao 16 golova u 32 utakmice, a u Hoffenheimu je zadužio dres sa brojem 11. Odmah po potpisivanju ugovora, Sigurdsson je otputovao u Island kako bi se priključio svojoj reprezentaciju koju očekuju kvalifikacioni mečevi sa Norveškom i Danskom.

Ovaj talentovani veznjak je protekle dvije sezone kao igrač Readinga igrao na posudbama u Shewsburyju i Creweu, a dosad je zabilježio jedan nastup za izabranu vrstu Islanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.