Sigurdsson potpisao za Tottenham

Prvo pojačanje Villas-Boasa

Sigurdsson potpisao za Tottenham

A. Haznadarević

Engleski fudbalski klub Tottenham pojačao je svoje redove s islandskim veznim igračem Gylfijem Sigurdssonom, koji je došao iz njemačkog Hoffenheima.

Ekipe nisu saopštile finansijske detalje transfera, a vrijednost napadački opredijeljenog igrača procjenjena je na oko sedam miliona funti, prenose agencije.

Islanđanin, koji je drugi dio protekle sezone igrao kao posuđen igrač u Swanseaju, postigao je sedam golova u 19 nastupa. To je ujedno prvo pojačanje novog trenera londonskog tima, Portugalca Andrea Villas-Boasa, koji je jučer zvanično postao trener Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.