Sigurne pobjede klubova iz Frankfurta

2. Bundesliga, 10. kolo

Sigurne pobjede klubova iz Frankfurta

Edmir Škorić

Tri utakmice 10. kola njemačke Bundeslige odigrane su večeras. Nove pobjede ostvarili su dva kluba iz Frankfurta te Aue.

FSV Frankfurt je u Aachenu slavio s 3:1 uz hat-trick Nigerijca Macauley Chrisantusa, dok je jedini gol za domaći sastav, koji ostaje na dnu sa četiri boda, postigao Tobias (Feisthammel. Interesantno, njegovim golom Aachen je poveo i tu prednost držao je do 53. minute, a onda...

Eintracht je u Frankfurtu istim rezultatom bio bolji od Uniona iz Berlina. Theofanis Gekas i Alexander Meier osigurali su domaćinu dvostruku prednost u prvom poluvremenu. Gosti se uspjeli vratiti u život preko Christophera Quiringa u 75. minuti, a onda je rezervista Erwin Hoffer pogodio u završnici, samo  dvije minute nakon što je zamijenio Gekasa.

Ovom se pobjedom Eintracht  domogao vodeće pozicije i sada ima isti broj bodova kao Gr. Furth (po 22), ali i utakmicu više, kao i od Fortune i St. Paulija, koji također igraju sutra ili u nedjelju.

Do važne pobjede stigao je u Aue pred oko 10.000 svojih navijača.  S 1:0 savladali su Hansu iz Rostocka, a gol odluke postigao je Ronny Konig u 49. minuti.

2. Bundesliga, 10. kolo:

Aachen - FSV Frankfurt 1:3 (Feisthammel 32/ Chrisantus 53, 69, 86)
Aue - Hansa 1:0 (Konig 49)
Frankfurt - Union Berlin 3:1 (Gekas 30, Meier 37, Hoffer 90/ Quiring 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.