Sigurne pobjede Slaska i Moldea

Liga prvaka 2. pretkolo

Sigurne pobjede Slaska i Moldea

M. Šljivak

Ekipe poljskog Slaska i norveškog Moldea, napravile su veliki posao u prvim utakmicama drugog pretkola Lige prvaka protib podgoričke Budućnosti, odnosno latvijskog Ventspilsa.

Slask je u Podgorici sa sigurnih 2:0 savladao Budućnost, te su na taj način već gotovo izvjesno ostvarili plasman u treće pretkolo. U 19. minuti Slask je poveo sa 1:0 golom Elsnera, što je bio rezultat prvog poluvremena, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Mila sa bijele tačke u 49. minuti pogodio za ispostaviće se konačnih 2:0.

Molde je na domaćem terenu sa 3:0 savladalo Ventspils. Nakon prvog poluvremena u kojem golova nije bilo, u nastavku čak tri gola u mreži latvijskog prvaka. Angan je pogodio u 53. i 83. minuti, dok je drugi gol na susretu postigao Forren sa penala u 74. minuti.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.