Sigurne pobjede Twentea i Ajaxa
Luis Suarez

Strijelci raspucani u Holandiji

Sigurne pobjede Twentea i Ajaxa

M. Maksimović

Ovog vikenda se u Holandiji igraju utakmice trećeg kola, a u pet odigranih do nedelje postignuto je čak 19 golova. Aktuelni prvak Twente je ostvario prvu pobjedu u ovoj sezoni i to u gostima protiv Vittesea 0:3.

Sve do 58. minute na semaforu je stajalo 0:0, a tada Wout Brama na polovini domaćih uzima jednu loptu i brzu kontru preciznim udarcem završava Marc Janko. Drugi gol je bio još jednostavniji. Bryan Ruiz je sjajnom loptom uposlio Luuka de Jonga koji bježi odbrani Vittesa i to je već bilo 0:2.

U sudijskoj nadoknadi je sve napravio Bryan Ruiz, a de Jong je lagano loptu poslao u mrežu za konačnih 0:3.

Ajax je bio više nego siguran protiv Rode, i tu je bilo 3:0, Mrežu Rode je načeo Mounir El Hamdaoui, nakon loše reakcije gostiju. U 52. minuti je Luis Suarez odigrao dupli pas sa Mounirom El Hamdaouijem i na kraju je zabio za 2:0, a konačan rezultat je postavio upravo Mounir El Hamdaoui koji se opet najbolje snašao nakon što je Suarez ''izlomio'' odbranu gostiju,

Heerenveen je nakon preokreta nadvisio Bredu, dok je De Graafschap trenera Daria Kalezića upisao i drugi poraz, Groningen je bio bolji 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.