Sigurni Mađari i Danci

Kvalifikacije za SP

Sigurni Mađari i Danci

Adnan Beganović

U Grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi odigrane su dvije utakmice, a sigurne pobjede zabilježili su Mađarska i Danska.

Mađarska je na svom terenu ubjedljivo slavila protiv Malte (3:0). Od samog početka utakmice domaći su krenuli ofanzivno što je urodilo plodom u 6. minuti kada je Hajnal postigao pogodak za vodstvo.

Do pred sami kraj susreta, tačnije do 80. minute rezultat se nije mjenjao, a tada je Gera povisio  rezultat na 2:0 da bi pogodak za konačnih 3:0 postigao Jubasz u sudijskoj nadoknadi vremena.

U drugom susretu Grupe 1 reprezentacija Danske je sigurnom igrom pobjedila Albaniju. Strijelci za Dance bili su Andreasen u 31, Larsen u 37. i Poulsen u 80. minuti susreta.

Grupa 1
Mađarska – Malta 3:0, Danska - Albanija 3:0.

Poredak
Danska 13 bodova, Mađarska 13, Portugal 6, Švedska 6, Albanija 6, Malta 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.